dilluns, 8 de juny del 2015

Prusa I3 (impresora 3D) by Joan Pujol i Víctor Aguayo

Índex


  1. Explicació
-Què és una impressora 3D
-Prusa i3
-Primeres falles
-Pèrdua total de funcionament


     2. Treball
Guio de la pràctica
     3. Conclusió
-Funcionament final
-Anàlisi de la/les falles
-Bibliografia


     4. Annexos
-Materials i eines
-Enllaços videos de muntatge
-Esquemes
-Programes utilitzats
·Específics
·No específics


Què és una impressora 3D?
Una impressora 3D és una màquina que serveix per produir representacions 3D físiques de models creats per ordinador, mitjançant una tècnica anomenada fabricació additiva.
Prusa I3


  • La Prusa i3 ( iteració 3) és el disseny de impressora 3D més nou i actual fet pel desenvolupador principal de RepRap Prusajr . La " i3 " incorpora lliçons apreses dels dos dissenys anteriors de Prusa , així com d'altres dissenys populars moderns.
    El següent és una llista de les millores principals fetes sobre la Prusa Mendel
    Rigidesa del marc millorada ( evita sacsejades en eix X )
    Muntatge fàcil
    Arxius paramètrics per a múltiples mides de coixinets o rodaments .
Primeres falles
Després de un curt període de bon funcionament la impressora va començar a fallar en la correcta alineació de les capes.


Perdua total de funcionament
Al intentar reparar l’error anterior tensant les corretges i recolocant cablejat es va produir una perdua del funcionament elemental de la “Prusa” al no escalfar-se l’extrusor.



teories de perdua de funcionament


All principi vam estar fent recerca sobre les parts de l’arduino mega o la ramps, que són les dues plaques que fan possible la feina de imprimir . Vam trobar informació sobre dos fusibles en la placa ramps. Ens vam documentar sobre els fusibles i vam descobrir que un era el responsable del sistema del extrusor. Amb l’ajuda del Jorge el vam fer un pont i vam recolocar tots els cables per comprovar el seu funcionament. Un cop tot colocat a la seva posició vam fer proves, i sí, funcionava perfectament. Aleshores vam pensar en comprarne un altre per substituir-ne el de fos, però per seguretat vam treure-li el pont i vam veure que seguia funcionant, es a dir, el problema no estava localitzat en el fusible.
Un cop vist que el problema no era el fusible, vam decidir montar la impressora de nou. Un cop montat vam veure que els coixinets no anaven bé ademes que un es va trencar, vam haver de comprar-ne de nous. entre que arribaven els coixinets va passar més o menys una setmana. Un cop arribats vam decidir montar.los i va ser quan jo i el Víctor vam trencar una peça del capçal previament trencada i enganxada amb loctite (mala idea). Vam haver de comprar peçes noves, i com que no les venien per separat vam comprar un pack de peçes de recanvi per tota la impressora de color blanc per diferenciar les noves de les velles.
Vam acabar de muntar la impressora i fent proves  del funcionament dels motors quan vam veure que la part substituida previament per la ruptura accidentada  semportava la guia mentes el capçal pujava. Vam decidir fer-li un “tope” improvitzat amb loctite pero ens vam donar compte que si passava allo era per algun motiu en concret, i tot va ser culpa de la alineació de l’eix Z, que al estar tort, s’enduia la guia en la seva pujada.Aixó ho vam solucionar anivellant l’eix Z i encaixant la guia.
Per últim, al colocar els cables va deixar de fúncionar la placa, vam tenir que repetir totes les conexions per acabar descobrint que els fins de cursa tenen polaritat i estaven conectats de forma invertida i vam reconectar bé els cables de la font d’alimentació.


Funcionament final
la impresora ha recuperat el seu perfecte funcionament i pot imprimir els dissenys guardats a l’ordinador


Analisi de les falles
moltes de les falles es van produír al fer reparacions amb peçes en mal estat i al retocar l’estructura de la màquina més del necessari al reparar-la i hauriem reduit molt el temps i la dificultat de reparació si haguesim diagnosticat el problema abans, haguessim evitat desmuntar tot el que era evitable i no haguessim intentat reutilitzar peçes en mal estat


Bibliografía


Materials i eines
Eines
-Claus allen
-Alicates curves
-Clips manipulats per fer eines específiques
-Cuter
-Tornavísos (pla i d’estrella)
-Llima


Materials
-Femelles
-Cargols
-Peces específiques de la Prusa (Holoprint)
-Fil ABS
-Oli lubricant
-Acetona
-Coixinets

Videos de muntatge



Esquemes

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada