diumenge, 13 de desembre del 2015

Com connectar-se a una Raspberry Pi quan no es pot connectar a un monitor.

Connexions alternatives a la Raspberry

Un dels problemes que he trobat mentre duia a terme el meu projecte de "streaming" d'imatges capturades per la càmera de la Raspberry i pujar-les a temps real a Internet, és connectar-se al petit ordinador. En moltes ocasions no he disposat d'un cable HDMI i és molt molest anar fent l'intercanvi del cable de la Raspberry a l'ordinador. És per això que he mirat altres maneres de connectar-m'hi.
A dia d'avui utilitzo ja sempre el mètode de connexió mitjançant un cable de xarxa. Aquest mètode fa que les dades de la Raspberry surtin per el cable ethernet i s'enviïn al meu ordinador però té un inconvenient: per fer això s'ha de conèixer l'adreça IP que la Raspberry rep cada cop que es connecta per xarxa i això no seria problema si no fos perquè aquesta és dinàmica i sempre és diferent.

La solució a aquest problema és editar la configuració de xarxa de la Raspberry perquè la tingui estàtica però és una cosa complicada. És per això que he fet un vídeo explicant com es duu a terme aquesta tasca.

Aquí deixo l'enllaç del vídeo a youtube:



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada