dimarts, 24 de novembre del 2015

Disseny d'un sistema de vigilància remota amb Raspberry Pi ( Part 2 - Instal·lació del mòdul càmera i comprovació)

Aquesta part del projecte consistirà en comprovar i fer funcionar bàsicament el mòdul de càmera de la Raspberry Pi. Aquest procés constarà de 5 etapes:
  1. El primer pas consistirà en obrir la Raspberry. La connectarem a un monitor, un teclat i un ratolí; alimentada amb un connector micro-USB.
    Raspbian tendeix a iniciar-se amb interface gràfica però en cas que ho faci amb linina de comandaments, executeu l'ordre:

    startx
     
  2. Desempaquetarem el mòdul de càmera de la seva capsa. A dins hi trobarem el mòdul, desat en un sobre de plàstic protector. És un component delicat, així que eviteu els cops i eviteu el contacte directe dels dits amb els circuits electrònics ja que els podrien malmetre. Una altre cosa a tenir en compte és el no doblegar fortament el cable blanc que surt del mòdul ja que si es trenquen els circuits el mòdul passarà a ser inservible.


    Mòdul de càmera Raspberry amb mòdul de càmera
  3. El següent consistirà en activar els drivers que habilitin l'ús del mòdul càmera per la Raspberry ja que, per defecte, estan desactivats. Per fer això obrirem el menú de l'escriptori i anirem a la pestanya de preferències. Dins de les preferències hi trobarem una que diu "Raspberry Pi configuration", hi clicarem a sobre i s'obrirà la pestanya de la imatge.

    Haurem d'anar a la pestanya d'interfaces un cop oberta la finsetra de preferències
    Un cop visualitzant les interfaces, veurem que la primera d'elles s'anomena càmera i estarà en mode "disable", l'hem de canviar i desar els canvis clicant sobre OK. D'aquesta manera haurem habilitat el reconeixement del mòdul càmera. Fet això, apagarem la Raspberry per el menú i seguidament desconnectarem l'alimentador.
     
  4. Connectarem amb cura el mòdul càmera al seu port específic de la següent manera:



    Fixem-nos que hi ha una peça al port del mòdul que es pot estirar lleugerament cap amunt. Ho farem i seguidament hi inserirem els connectors del mòdul, amb cura que quedin ben alineats amb els del port i baixarem la pestanya, que actuarà com a mordassa i evitarà la desconnexió del mòdul.
  5. Ara tornarem a encendre la Raspberry. Un cop oberta, passarem a fer una prova del funcionament de la càmera.
     
  6. Obrirem un terminal de Raspberry i utilitzarem el programa raspivid per "testejar" el bon funcionament de la càmera. Per dur a terme aquesta acció utilitzarem la següent ordre:

    raspivid -t (nombre qualsevol)
     
    -t és la variable que serveix per determinar l'interval de temps (expressat en milisegons) durant el qual el programa i la càmera estaran en activitat.
     
    Captura del terminal amb les instruccions per executar
    la prova durant un temps de 10 segons.
    Per desactivar el temporitzador del programa es pot inserir un temps 0 i així funcionarà il·limitadament. Per cancel·lar aquesta ordre, farem servir la combinació de tecles Ctrl+C.
Un cop executada l'ordre apareixerà la imatge captada per la càmera al monitor i amb això donarem per acabada la segona part del projecte.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada